Reisapotheek

Op reis kan u te maken krijgen met allerlei kleine ongemakken. De communicatie met de plaatselijke arts/apotheker loopt doorgaans moeizamer in het buitenland. Veel medicatie is er namelijk onder een andere merknaam verkrijgbaar. Bovendien is het moeilijker om je ongemakken te verduidelijken in een andere taal. Een reisapotheek aangepast aan uw bestemming  is daarom geen overbodige luxe.  Waaraan moet u zeker denken? Volgend filmpje geeft een overzicht van de belangrijkste geneesmiddelen.

 

 

Na dit filmpje verschijnt een handige checklist die een overzicht geeft van de belangrijkste reismedicatie. U kan de lijst eventueel afprinten en meenemen naar de apotheek. Zo kunnen wij  u adviseren bij het kiezen van het meest geschikte product.

Een aantal geneesmiddelen zijn enkel vereist voor bepaalde exotische bestemmingen:
- Antimalariamiddelen
- Middel om water drinkbaar te maken
- Vaccinaties (om te weten welke vaccinaties noodzakelijk zijn voor uw reisgebied, kan u de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde raadplegen)

Verschillende factoren spelen een rol in het samenstellen van uw persoonlijke reisapotheek:
* Reist u naar de zon? Houdt er rekening mee dat sommige geneesmiddelen uw huid gevoeliger kunnen maken voor de zon, waardoor u sneller zal verbranden. Verzorg uw geneesmiddelen en bewaar ze volgens de richtlijnen.
* Wordt het een rustige zonvakantie of een actieve reis?
* Gaan de kinderen mee op reis? Voorzie geneesmiddelen aangepast aan hun leeftijd en denk zeker ook aan verbandmateriaal .
* Reist u met de wagen? Is de inhoud van uw verbanddoos nog volledig en is de vervaldatum nog niet verstreken?

Denk ook aan uw persoonlijke geneesmiddelen, deze zijn nl. niet in elk land beschikbaar.
Tip: verdeel uw geneesmiddelen over de verschillende delen van uw bagage.